Eläinosteopaatti Mari Vidgrenin vastaanotto

Nyt se varmistui! Eläinosteopaatti, Mari Virgren, aloittaa vastaanoton tiloissamme.

Vastaanottopäivät: keskiviikko 16.11. (marraskuun ajat täynnä!) Tiistait 29.11 ja 13.12.16 täytetään aikatoiveiden mukaan.

Hoidon hinta: 75 euroa. Hoito kestää 45 min. Maksu käteisellä.

Milloin hoitoon?
Mari suosittelee osteopatiaa säännöllisesti urheilukoirille, kuten agilitya harrastaville sekä työkoirille (esim. paimenkoirat) sekä selvästi vammautuneille tai rakenneongelmista kärsiville (esim. selän rakenteelliset muutokset ja nivelrikkopotilaat ). Käyntiväli arvioidaan yhdessä osteopaatin kanssa.

Eläinosteopaatti hoitaa koiran liikeratoja palauttaen sinne kuuluvan liikkuvuuden nivelten, pehmytkudoksen ja faskian kautta. Osteopaatti tekee niin manipulaatiota kuin mobilisaatiotakin (mm. venytyksiä). Myös kraniaaliosteopatia kuuluu osteopatiaan.

Lainaus nettisivuilta: ”Koiraosteopaatilla käyvät hoidossa kaikenlaiset koirat rotuun tai harrastukseen katsomatta. Aktiivisille urheilukoirille säännöllinen hoito parantaa suorituksia ja ennalta ehkäisee vammojen syntymistä. Nivelrikkopotilaan elämänlaatu paranee, ja usein myös vahvojen kipulääkkeiden tarve vähenee, kun hoidossa noudatetaan säännönmukaisuutta.

Koiranpennun satuttaessa itsensä rajussa leikissä tms. on hyvä tarkastaa kehon toiminnat ja korjata heti mahdolliset virheasennot. Näin kasvu saa jatkua häiriintymättä.

Jos koirasi on siis aktiiviurheilija, sairastaa nivelrikkoa tai sitä epäillään, peitsaa tai laukkaa epäsäännöllisesti, hyppii toisella takajalalla, niin ota yhteys eläinosteopaattiin. Jo pienestä tömähdyksestä alkanut lisääntyvä kipuilu saa viikoissa aikaan kierteen, jossa alkaakin olla sitten enemmän korjattavaa kuin alkuperäinen ongelma olikaan.”

Valmistautuminen hoitoon:
– Koiran ruokinta joko hoidon jälkeen tai reilusti tunteja ennen.
-Lenkitys ennen hoitoa. Hoidon jälkeen, samana päivänä, ei kannata enää tehdä pitkiä lenkkejä.
– Jos koirasi on käynyt eläinlääkärissä tai vastaavissa hoidoissa, ota mukaan hoitodokumentit.
– Jos koiralla on jokin perussairaus, niin ilmoita siitä ennen hoidon aloitusta. Sama pätee, jos koiralle on asennettu esimerkiksi rautaa tai nauloja vaikkapa murtuman yhteydessä. Ilmoita myös, jos polvia on operoitu.

 

Lisätietoja: www.elainosteopaatti.fi